SAVR

SAVR är sparappen för den som vill investera i fonder utan att vara insatt. Oavsett om du sparar till semestern, pensionen, barnen eller framtidsdrömmen så kan SAVR göra det enklare. SAVR använder sig av en så kallad fondrobot, som använder articiell intelligens för att automatiskt placera pengarna – och kan ge en hög avkastning för en väldigt låg kostnad.

SAVR – Samma fonder. Halva avgiften.

SAVR har rekordlåga avgifter i jämförelse med alla andra investeringsplattformar och det är främst av två skäl; dels så återbetalar SAVR hela den provision som fonderna delar ut tillbaka till kunden och dels så utnyttjas AI och automatisering för att minska arbetsmängden utan att kompromissa med resultaten. Därtill är skatten på ISK (investeringssparkonton) en väldigt låg, årlig skatt på 0,375% (2020).

Skaffa SAVR nu

Fördelar med SAVR:

 • Öppna konto på 3 min med BankID
 • 1 300 fonder i fondutbudet
 • Inga fasta avgifter
 • Rekordlåga plattformsavgifter (30-50% lägre)
 • Fria insättningar och uttag
 • Över 1300 fonder
 • Tryggt & säkert
 • Insättnings­garanti
 • Investerar­skydd
 • Regleras av finans­inspektionen

Nackdelar med SAVR:

 • Inget betal- eller kreditkort

Precis som Avanza är SAVR en investeringsplattform och kan inte användas som lönekonto, för att shoppa eller för att skicka pengar. Därmed rekommenderar vi att du väljer SAVR som investeringssparkonto och en annan bankapp för allt annat.

Vad är SAVR?

SAVR är en app och en så kallad fondrobot, som använder articiell intelligens för att automatiskt investera dina pengar i en av flera förvaltade fonder. Det gör det väldigt enkelt att spara pengar med hög avkastning.

Hur fungerar SAVR?

Efter att du har öppnat ett konto hos SAVR kan du sätta in pengar på ditt SAVR-konto. Pengarna du sätter in investeras automatiskt av SAVRs fondrobot i form av att köpa andelar i aktivt förvaltade fonder med hög avkastning.

Vilka avgifter har SAVR?

SAVR har ingen månadsavgift, ingen årsavgift och inga avgifter för insättningar eller uttag. Den enda fasta avgiften är en plattformsavgift på 0,09%. Därtill kan du få betala en valutaväxlingsavgift på 1%, om du handlar utländska fonder i en utländsk valuta.

Avgifter hos SAVR
Fast avgift0 kr
Insättningsavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr
Plattformsavgift0,09%
Valutaväxlingsavgift1,00%

Notera att valutaväxling är valfritt.

Omfattas SAVR av insättningsgarantin?

Ja, alla pengar du sätter in på ditt SAVR-konto täcks av den statliga insättningsgarantin och investerarskydd.

Är pengarna säkra hos SAVR?

Ja, SAVR övervakas av Finans­inspektionen (genom Fondab AB). Pengarna täcks av den statliga insättningsgarantin och investerarskydd.

Hur skattar jag för SAVR och ISK?

Eftersom alla dina fondandelar placeras på ett investerings­sparkonto så dras skatten automatiskt och alla uppgifter som behövs är förifyllda på din deklaration. Dessutom är skatten för ISK väldigt låg (0,375% år 2020).

Mer om företaget SAVR

SAVR lanserades i samarbete med den digitala fonddistributören Fondab, som bistår med underliggande infrastruktur och depåhantering. Via SAVR öppnar kunderna ISK-konton hos Fondab, som sätter upp ett autogiro för månadsinsättningar i Cliens Mixfond, som förvaltas av Cliens Kapitalförvaltning. Fondab grundades 1999 som dotterbolag till MFEX Mutual Funds Exchange AB och är specialiserade på att erbjuda en teknisk helhetslösning för fondaffärer.

SAVR Omdömen

Google Play omdöme

SAVR har fått 4,0/5 Google Play Store.

Apple App Store omdöme

SAVR har fått 4,4/5 i Apple App Store.

Media

“SAVR och Fondab lanserar gemensam sparlösning” – Readtid.se

SAVR

SAVR sparar medan du gör annat

Öppna konto