Avanza

Avanza är en svensk bank med en utmärkt mobil bankapp, där det är enkelt att spara pengar, investera i fonder, köpa och sälja aktier, hålla budet, ansöka om billiga bolån och mycket mer. Avanza grundades 1999 och har sitt huvudkontor på Regeringsgatan i Stockholm. Företagets aktie är listad på börsen, så du kan använda Avanza för att investera i Avanza.

Mer till dig, mindre till banken.

Avanza grundades som HQ.se 1999 för att erbjuda digital aktiehandel på nätet. Huvudkontoret ligger på Regeringsgatan i Stockholm. Moderbolaget Avanza omfattar dotterbolagen Avanza Bank, Försäkringsaktiebolaget Avanza Pension, Avanza Fonder och Placera Media Stockholm AB. Verksamheten är främst fokuserad på sparande, placeringar och pension, samt ett förmånligt bolån. Däremot saknas tjänster som lönekonto och kortbetalning helt.

Öppna konto nu

De största fördelarna med Avanza:

 • Förmånligt investeringssparkonto (ISK)
 • Du slipper deklarera alla värdepappersaffärer
 • Väldigt enkelt att köpa och sälja aktier
 • Handla gratis på Stockholmsbörsen tills du når 50,000 i sparanade
 • Inga fasta konto-, års- eller insättningsavgifter
 • Avgiftsfri Indexfond (Avanza Zero)
 • Extremt billiga bolån

De största nackdelarna med Avanza

 • Inget betal- eller kreditkort

På grund av detta är det starkt rekommenderat att använda Avanza bank för att spara och investera pengar i investeringssparkontot, samt en annan bankapp för att shoppa, skicka/ta emot pengar, ta ut pengar ur bankomater och så vidare.

Avgifter

Avgifter hos Avanza
Fast avgift0 kr
Insättningsavgift0 kr
Uttagsavgift0 kr

Sveriges nöjdaste kunder inom sparande nio år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex (SKI)

Spara och investera

Att spara pengar, köpa/sälja aktier och investera i fonder är de främsta anledningarna till att använda Avanzas bankapp. Det finns många olika val och möjligheter för att se dina pengar växa, så det finns säkerligen något som passar dig.

Vill du månadsspara så finns det så väl automatiska som manuella alternativ för diverse fonder, inklusive den populära indexfonden Avanza Zero, som har 0,00% i avgift och följer Stockholmsbörsens 30 mest handlade aktier. Du kan välja att själva genomföra varje köp, eller låta Avanza sköta allt åt dig.

Investeringssparkonto (ISK)

Investeringssparkonton erbjuder många förmåner för dem som vill investera och spara pengar på lång sikt, bland annat:

 • Schablonbeskattning
 • Värdepappersaffärer deklareras automatisk
 • Du har rösträtt för de aktier du äger på ett ISK

Schablonbeskattning innebär helt enkelt att du inte betalar skatt på din faktiska avkastning, utan beräknas istället på värdet av ditt konto och dina insättningar under årets gång. I andra ord så slipper du massvis av pappersarbete och betalar mindre i skatt.

Börja investera idag!

Avanza Superlånet

Superlånet från Avanza är ett otroligt erbjudande som låter dig låna upp till 50 000 kr att köpa nya värdepapper för, till 0% ränta. Det innebär att du investerar 50 000 kr via en värdepapperskredit. Denna otroliga värdepapperskredit beror delvis på att räntorna är negativa just nu och delvis på just att pengarna måste investeras i Avanzas plattform.

Låna och investera 50 000 kr med 0,00% ränta – inga andra avgifter såklart!

Allt om Avanza Superlånet på 2 minuter

Ansök om Superlånet

Avanza Bolån+

Avanza Bolån+ är ett väldigt förmånligt bolån för Avanzas kunder, som låter dig belåna 60% av bostadens värde till marknadens lägsta ränta i form av en rörlig ränta på 1,27%. Du kan binda hela eller delar av lånet på 1, 2 eller 3 år till riktigt låg ränta. Med Bolån+ slipper du förhandlingar, ”helkundskrav” eller att hålla koll på ränterabatter.

Avanza Grönt Bolån

Avanza erbjuder även ett Grönt Bolån, vilket innebär att du som har en bostad med energiklass A eller B får 10 punkter rabatt på den redan låga räntan på Bolån+. Det innebär helt enkelt att om den rörliga räntan ligger på 1,27% så betalar du endast 1,17% med Avanza Grönt Bolån.

Aktuell ränta på Avanza Bolån
Bolån+1,27%
Grönt Bolån1,17%

Läs mer om Avanza Bolån+

Avanza Kort

Tyvärr får man inget kort av Avanza. Det är en plattform för investeringar och besparingar, så Avanza erbjuder varken kreditkort eller betalkort (debet). Det är dock inget problem om du använder en annan bankapp för betalningar, shopping och så vidare. Vårt råd? Kombinera Avanza med ett kostnadsfritt kredit- eller betalkort från en annan bankapp.

Avanza Kundtjänst

Om du har frågor, synpunkter eller behöver hjälp med något så finns kundtjänsten redo att hjälpa dig via telefon på kontorstid, samt via chatt-meddelanden dygnet runt.

Support
Telefon08-562 250 00
ChattInloggning krävs
Öppettider
Mån-Tor08:30 – 20:00
Fredag08:30 – 17:30

Kontakta kundtjänst nu

Tips! Ha ditt kontonummer eller mobilt BankID till hands för snabbast service.

Avanza omdömen

Avanza är en väldigt omtyckt bank i allmänhet, vilket reflekteras i positiva betyg och omdömen från diverse distributionsplattformar, tester och recesioner. Här kan du se vilket omdöme några av de största aktörerna har gett Avanza:

Bankbetyg.se omdöme

Avanza har fått 4,51/5 med över 190 omdömen hos Bankbetyg.

Google Play omdöme

Avanza har fått 4,1/5 med över 4 700 omdömen i Google Play Store.

Apple App Store omdöme

Avanza har fått 4,6/5 med över 26 000 omdömen i Apple App Store.

Avanza bank app betyg

Vårt omdöme

Avanza är onekligen den bästa bankappen för att spara och investera pengar, som dessutom erbjuder ett otroligt bra bolån. Det går däremot inte att använda Avanza som lönekonto och det går inte att få något slags kredit- eller betalkort knutet till sitt konto hos Avanza. Därmed föreslår vi att väljer du Avanza som investeringssparkonto, samt en annan bankapp för att shoppa, skicka pengar och resa.

Avanza

Spara och investera

Öppna konto