N26 Bank

N26 Bank är en 100% mobil bankapp med högkvarter i Tyskland, som har blivit väldigt populär under de senaste åren tack vare sin smidighet och sina förmåner. Mobilbanken N26 kommer med debet- eller kreditkort från MasterCard, vilket innebär att du kan använda det i hela världen. N26 Sverige lanserades i slutet av 2018 och växer snabbt i popularitet bland oss svenskar.

N26 – The first bank you’ll love

De främsta förmånerna inkluderar bland annat kostnadsfria uttag i euro och avgiftsfria betalningar i alla tillgängliga valutor, men med ett premiumkonto kan man även få bankomatuttag utan avgift i hela världen, plus reseförsäkring, dedikerad kundservice och exklusiva erbjudanden.

Skaffa N26 nu

De största fördelarna med N26 Bank

 • Öppna ditt konto på ett par minuter
 • Ingen månadskostnad *
 • Inga onödiga avgifter
 • Kostnadsfria uttag i euro
 • Kostnadsfria betalningar & överföringar

* Bortsett från premiumkonton (N26 You, N26 Metal och N26 Business).

N26 Kort

Gratiskontot hos N26 inkluderar ett avgiftsfritt debetkort (betalkort) från MasterCard. I utbyte mot en månadsavgift kan man uppgradera till ett av deras premiumkonton, N26 You eller N26 Metal, som utöver kortet kommer med fler och bättre förmåner. Här under kommer vi att jämföra vilka förmåner som ingår i olika N26 kort.


N26 Standard (Gratis)

N26 Standard

Pris: €0,00 / månad

 • Gratis bankomatuttag i euro
 • 1.7% uttagsavgift i övriga valutor
 • Gratis betalningar i alla valutor

Skaffa N26


N26 You

N26 You

Pris: €9,90 / månad

 • Gratis bankomatuttag i euro
 • Gratis uttag globalt
 • Gratis betalningar i alla valutor
 • Allianz reseförsäkring
 • Välj mellan olika kortfärger

Skaffa N26 You nu!

N26 You (tidigare N26 Black) debiterar inte procentuella avgifter på utländska valutor och ger dig alltid medelmarknadskursen. Du får vad dina pengar är värda, utan att de äts upp av extra avgifter. Dessutom ingår det en väldigt generös reseförsäkring i månadskostnaden, vilket är perfekt om du reser ofta. Du kan välja färg på kortet (Ocean, Sand, Rhubarb, Aqua och Slate/Ash).


N26 Metal

N26 Metal

Pris: €16,90 / månad

 • Gratis bankomatuttag i euro
 • Gratis betalningar i alla valutor
 • Gratis uttag globalt
 • Allianz reseförsäkring
 • Dedikerad kundsupport
 • Exklusiva partnererbjudanden
 • Metallkort i olika färger

Skaffa N26 Metal nu!

N26 Metal har alla samma fördelar som det svarta kortet men har två distinkta fördelar; partnerrabatter från företag som Headspace, GetYourGuide, WeWork och Hotels.com (se appen för aktuella erbjudanden), samt prioriterad kundsupport som finns tillgängligt i telefon eller via chatt direkt i N26-appen. Plus ett lyxigt betalkort i rostfritt stål – i en av tre metalliska färger.

N26 Metal kortN26 Metal kommer i olika färger

Färgerna som erbjuds är rosguld, silvergrå och mattsvart i en minimalistisk design, tillsammans med all funktionalitet du behöver.

N26 Standard vs You vs Metal

N26 StandardN26 YouN26 Metal
Pris
Gratis9,90 € / månad16,90 € / månad
Få push-aviseringar med din kontoaktivitet?
JaJaJa
Omedelbar frysning av kortet?
JaJaJa
Säker fingeravtrycksinloggning?
JaJaJa
Omedelbara banköverföringar i realtid?
JaJaJa
Gör internationella pengaröverföringar med TransferWise?
JaJaJa
N26 Spaces – kan användas som sparkonton
Två konton10 konton10 konton
Automatisk kategorisering av dina utgifter
JaJaJa
Exportera och skriv ut transaktioner
JaJaJa
Kortbetalningar över hela världen
GratisGratisGratis
ATM-kontantuttag i Euro
GratisGratisGratis
ATM-kontantuttag över hela världen
1,70%GratisGratis
Prioriterad kundsupport
NejNejJa
Täcks utländska medicinska kostnader?
NejJaJa
Flyg- och bagageförsäkring?
NejJaJa
Stöldförsäkring?
NejJaJa
Förlängd garanti?
NejJaJa
Exklusiva rabatter med partners?
NejNejJa

 

Reseförsäkring (N26 You/N26 Metal)

Om du väljer ett premiumkonto (antingen You eller Metal) hos N26 så ingår reseförsäkring från Allianz. Det här är vad som ingår (utan självrisk om inget annat anges):

 • Medicinska kostnader upp till ett obegränsat belopp
 • Reseavbeställningsförsäkring upp till €5 000 per resa (10-20% självrisk)
 • Flyg- och bagagefördröjning-försäkring upp till €400
 • Stulen kontantförsäkring upp till €500
 • Stulen mobilförsäkring upp till €300 (€50 självrisk)
 • Utökad garanti vid köp upp till €500 (€50 självrisk)
 • Hyrbilsförsäkring
 • Försäkring för kollektivtrafikolyckor

Utländska medicinska utgifter

Dina utgifter täcks vid akuta medicinska nödsituationer utomlands och du har även tillgång till 24-timmars medicinsk telefonhjälp.

Flyg- och bagagefördröjning

Få ersättning om ditt flyg eller bagage är försenat med mer än fyra timmar.

Köpskydd

Med köpskydd på kvalificerade artiklar som köpts med ditt N26-kort får du lite extra sinnesfrid.

Stöldförsäkring

Låt inte otur att förstöra din resa. Med ett premiumkonto är du täckt vid stöld av mobiltelefoner, eller om du rånas inom fyra timmar efter att du tog ut kontanter.

Every International Traveler Should Bank With N26 – Jordan Bishop, Forbes.

 
N26 reseförsäkring Allianz Global Assistance Du kan se all information du behöver för att starta ett anspråk eller ringa Allianz Global Assistance Europe via N26-appen i en nödsituation.

N26 Business

N26 Business är det simplaste bankkontot för frilansare som inte har ett eget företag. Du får ett debetkort från MasterCard som endast får användas till företagsutgifter, som du dessutom får 0.1% cashback på. Det innebär helt enkelt att du får tillbaka 0.1% av värdet på alla köp du gör med företagskortet N26 Business.

Om du vill använda samma konto för privata affärer så kan du lägga till ett ”Maestro” betalkort kostnadsfritt. Det har ingen kredit, men kan användas till vad som helst, istället för endast företagsutgifter. Du får notifikationer för alla överföringar, du kan tagga dina inkomster och utgifter efter kategori, samt enkelt exportera alla överföringar för bokföring eller andra ändamål.

Skriv ut din transaktionslista

N26 är en mobil bankapp, men för enklare skattedeklarationer och fakturering kan du exportera och ladda ner din transaktionslista som CSV- eller PDF-fil för enkel utskrift.

Banking även på den stora skärmen

Skapa ditt N26-konto och ladda hem bankappen, sedan kan du även använda webbapplikationen för att visa ditt konto från din PC eller annan enhet.

Skaffa N26 Business nu!

Banköverföringar (N26 MoneyBeam)

Gör omedelbara, kostnadsfria överföringar i realtid via N26 MoneyBeam. Skicka, ta emot eller begär pengar från dina kontakter listade i N26-appen, eller lägg till nya kontakter – Allt som krävs är en e-postadress eller ett telefonnummer.

N26 bankapp banköverföring

N26 Budget

Appen har en inbyggd budgetfunktion, som ger dig en enkel överblick över dina inkomster och utgifter. Dessutom kategoriseras köpen automatiskt efter typ, så som resor eller livsmedel. Du kan se vilken andel av dina kostnader tillhör vilken kategori, så att det blir lättare att hålla koll på pengarna.

N26 budget app

Spara och investera

N26 har inbyggda funktioner för att underlätta och främja sparande. Du kan skapa särskilda sparkonton för specifika mål och automatiskt föra över en viss summa varje månad. Genom att runda upp alla kortköp och automatiskt föra över skillnaden till dina sparkonton sparar du ännu mer utan att tänka på det.

N26 Spaces

N26 ”Spaces” är mikrokonton du kan skapa för att spara till specifika ändamål, till exempel en resa, en ny TV eller ett renoveringsprojekt. Med N26 Shared Spaces kan du skapa sparkonton tillsammans med vänner, kollegor, familj och bekanta för att spara ihop till ett mål tillsammans – eller bara för att ha ett konto med gemensamma pengar.

N26 Apple Pay

Det går att koppla ditt N26-kort till Apple Pay och betala med mobilen. N26 med Apple Pay låter dig shoppa i miljontals butiker, på nätet och i appar via din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac. Läs mer om Apple Pay.

N26 Google Pay

N26 stöder Google Pay, vilket är Googles motsvarighet till Apple Pay. Det är helt enkelt en betalningsapp för din Android-enhet, som kan användas för kortlös, kontaktlös betalning i vanliga butiker, online eller i andra appar. Läs mer om Google Pay.

Säkerhet

Tack vare bankappens säkerhetsfunktioner är N26 säkrare än de flesta banker och betalkort.

Säker betalning

Ditt bankkort är skyddat av 3D Secure (3DS) från Mastercard SecureCode, vilket ger ett extra lager av skydd när du handlar online. Använd kortlös betalning för ytterligare säkerhet.

Spärrtjänst

Om du tappar bort kortet kan du spärra det omedelbart via N26-appen och dessutom beställa ett nytt på samma gång. Hittar du kortet kan du helt enkelt aktivera det igen. Dessutom kan du aktivera/deaktivera olika betalningsformer, så som bankomatuttag, onlinebetalningar och utomlandsbetalningar separat.

Fingeravtrycksinloggning

Du behöver inte knappa in ditt lösenord varje gång du vill logga in på ditt bankkonto om du vill. Använd din smartphones fingeravtrycksscanner för att låsa upp kontot omedelbart.

Notifikationer

Få push-meddelanden direkt efter all kontoaktivitet, inklusive kort- och mobilbetalningar, bankomatuttag, direktavgifter och överföringar.

Spenderingsgränser

Ställ in i appen hur mycket du kan spendera per dag, så att varken du själv eller någon annan kan spendera för mycket av dina pengar.

Språk och länder

N26 finns tillgänglig i de flesta Europeiska länder, inklusive 🇸🇪 Sverige, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike, Irland, Frankrike, Spanien, Italien, Nederländerna, Belgien, Portugal, Finland, Luxemburg, Slovenien, Estland, Grekland, Slovakien, Storbritannien, Polen, Liechtenstein och Island.

Appen, webbplatsen och kundtjänsten finns tillgänglig på följande språk:

🇬🇧 Engelska
🇫🇷 Franska
🇩🇪 Tyska
🇪🇸 Spanska
🇮🇹 Italienska

Vanliga frågor och svar

Vad kostar N26?
N26 Standard kostar ingenting att skaffa, har inga fasta avgifter och inte heller några avgifter för att skicka, ta emot eller ta ut pengar ur bankomater.
Vilken reseförsäkring ingår i N26 You och Metal?
N26 reseförsäkring kommer från Allianz Insurance. Läs mer under rubriken reseförsäkring.
Fungerar Swish med N26?
N26 Swish erbjuds inte – Åtminstone inte ännu. Förhoppningsvis får vi se N26 Swish i framtiden.
N26 vs Revolut – Vad är bäst?
N26 vs Revolut: Kanske den vanligaste frågan är om N26 eller Revolut är bäst. Eftersom bankomatuttag och valutaväxel är begränsade i Revolut så hävdar vi på Bankapp.se att N26 är bättre, men läs vår Revolut recension och bestäm själv.
N26 Sverige
N26 Sverige har erbjudits till Svenskar sedan slutet av 2018. Appen, webbplatsen, kundtjänsten och så vidare finns tyvärr inte på svenska, i alla fall inte än så länge.
N26 Norge
N26 Norge har erbjudits till Norrmän sedan slutet av 2018. Norska erbjuds tyvärr inte som språk ännu i appen, webbplatsen eller kundtjänsten.
N26 Finland
N26 Finland lanserades samtidigt som resten av skandinavien, i slutet av 2018. För mer information om N26 på finska rekommenderar vi Luottokorttiheti.fi.

N26 Omdömen

TrustPilot.se omdöme

N26 har fått 3.9/5 med över 7 200 omdömen på TrustPilot.

Google Play omdöme

Avanza har fått 3,7/5 med över 52 700 omdömen i Google Play Store.

Apple App Store omdöme

Avanza har fått 4,7/5 med över 3 200 omdömen i Apple App Store.

N26 Bank

Skaffa N26 nu!

N26 Bank

Den bästa bankappen!

Gratis konto och kort

Öppna konto