N26 är nu den högst värderade tyska startupen

N26 är nu den högst värderade tyska startupen – och ett av världens mest värdefulla fintech-bolag.

N26 tillkännagavs i Juli en utökning på 170 miljoner dollar av sin finansieringsrunda för serie D till 470 miljoner dollar. Utökningen driver N26:s värdering till 3,5 miljarder dollar, vilket gör det till den högst värderade tyska uppstarten. Mobilbanken rankas nu även bland europas mest värdefulla startups och topp tio av de mest värdefulla FinTech-bolagen i hela världen. N26:s mål är att ge alla möjlighet att banka och leva på sitt sätt.

Alla tidigare investerare från finansieringsrundan i januari 2019 utökade sina investeringar i företaget, vilket underbyggde deras förtroende för N26:s framtida tillväxt och totala framgång. Bland deltagarna finns många av världens mest etablerade investerare, inklusive Insight Venture Partners, GIC (Singapores förmögenhetsfond), Tencent, Allianz X, Peter Thiel’s Valar Ventures, Earlybird Venture Capital och Greyhound Capital. Hittills har N26 samlat in mer än 670 miljoner dollar.

”Återigen har våra investerare lagt sitt förtroende för oss. Detta gör att vi kan påskynda vår globala expansion. Den ytterligare höjningen av värderingen är ett stort bevis på företagets utveckling under de senaste månaderna, säger N26-grundare Maximilian Tayenthal.

Sedan lanseringen i januari 2015 har N26 upplevt en utomordentlig framgångshistoria. Idag tjänar bankappen mer än 3,5 miljoner kunder i 24 europeiska marknader, med 16 miljoner transaktioner per månad. Förra veckan lanserade N26 sin mobilbankapp i USA, den första marknaden utanför Europa. Företaget planerar att använda de extra medlen för att driva expansion i Europa, USA och Brasilien, med nästa lansering i just Brasilien, och syftar till att nå över 50 miljoner kunder över hela världen under de kommande åren.

Företaget kommer också att investera i innovativa nya funktioner. Till exempel lanserade N26 nyligen sitt premiumerbjudande N26 You och kommer snart att lansera Shared Spaces. Oavsett om det är för att dela upp räkningar, hyran för en lägenhet, eller för att planera nästa gruppsemester, så kommer Shared Spaces att göra det möjligt. Det låter nämligen kunder skapa underkonton inom N26 och dela dem med upp till 10 personer. N26 planerar också att fortsätta sin tunga investering i organisatorisk och strukturell tillväxt. Inom de senaste 12 månaderna har N26 tredubblat arbetskraften till mer än 1 300 anställda och kommer att fortsätta anställa fler för sina kontor i Berlin, New York, Barcelona, ​​Wien och São Paulo.

”Föreställningen att de bästa konsumtionsstartarna alla är födda i Silicon Valley är alltmer föråldrade. N26 är ett utmärkt exempel på digital innovation som rör sig i motsatt riktning, från Europa till USA och därefter. Vi ser kunder över hela världen som väntar på att bankerna ska förändras och är tacksamma för att stödja N26 på deras resa för att omvandla detaljhandeln globalt, säger James Fitzgerald, General Partner på Valar Ventures baserat i NYC.

Källa: https://www.eu-startups.com/2019/07/mobile-bank-n26-is-now-the-highest-valued-german-startup-and-one-of-the-worlds-most-valuable-fintechs/