Volvofinans Bank får stöd för Apple Pay

Volvofinans Carpay Apple Pay

Mobila betalappar som låter dig shoppa och betala med kortlös, kontantlös och kontaktlös betalning i din smartphone har snabbt blivit ett populärt betalningsalternativ i Sverige. Allt fler banker och kreditkort får stöd för Apple Pay, vilket är Apples mobila betaltjänst, som går att använda med iPhones, iPads och Apple Watch.

Nu ansluter sig alltså även Volvofinans Bank till Apple Pay, så att alla kunder hos Volvofinans Bank med ett av deras VISA-kort enkelt kan koppla kortet till betaltjänsten. Om du inte har deras VISA-kort med chipp kan du enkelt byta via appen CarPay. Om du redan har VISA från Volvofinans Bank så kan du komma igång med Apple Pay väldigt snabbt.

Kom igång med Apple Pay

Så här enkelt kopplar du ditt kreditkort från Volvofinans Bank till Apple Pay:

  1. Ladda ner senaste versionen av appen Apple Pay
  2. Ladda ner senaste versionen av appen CarPay och öppna appen
  3. Gå till Hantera kort i menyn och välj kortet som du vill ansluta till tjänsten
  4. Tryck på ”Lägg till i Apple Wallet” och följ instruktionerna, sedan är du redo att betala direkt med Apple Pay

OBS: Kräver en Apple-enhet med stöd för Apple Pay, t.ex. iPhone, iPad eller Apple Watch.

Volvofinans Bank i framkant?

Volvofinans Bank ligger före vissa andra aktörer på marknaden med att lägga till stöd för mobila betalappar, då de nu lägger till Apple Pay och redan har stöd för Samsung Pay, plus att du redan kan tanka på bensinstationskedjan tanka och betala med Volvofinans-appen CarPay. Se till att du har den senaste versionen av appen.

Det finns många storbanker och gott om kaxiga uppstickare i FinTech-branschen, så Volvo är en något oväntad spelare. Nästan alla hushåll har dock bil – och Volvofinans Bank erbjuder förmåner för tankning, biltvätt, verkstadsbesök och andra bilrelaterade kostnader. CarPay finns för både iOS och Android – kanske stöd för Google Pay läggs till snart?

Till Carpay.se