P.F.C. får 5 miljoner euro i finansiering

P.F.C. (Personal Finance Co.), en så kallad ”neobank” som grundades i Sverige, har samlat in 5 miljoner euro i finansiering. Nordea, Nordens största bank, stöder det unga företaget.
Med andra ord, krita detta upp som ytterligare ett exempel på en sittande bank som placerar ekonomiska och strategiska satsningar på en FinTech-upstart, även om det inte alltid slutar som de berörda parterna planerade.

Nordea finns i 20 länder, inklusive ett fäste i Danmark, Finland, Norge och Sverige. P.F.C. är liten i jämförelse. Neobanken säger att den hoppas kunna komma till 100 000 användare i slutet av året.

Bankappen beskrivs som en personlig ekonomi-app och medföljande betalkort. P.F.C. regleras under en betalningsinstitutslicens snarare än att vara en fullt licensierad bank. Det är samma lättare beröringsmodell som Revolut och en mängd andra bankappar valde, innan de i vissa fall ansöker om en banklicens så att de kan börja göra mer riskfyllda reglerade aktiviteter: nämligen att låna ut insättningar i form av krediträkningar och lån.

P.F.C.: s funktioner inkluderar att omedelbart kunna fylla på ditt konto / kort med Swish, möjligheten att ställa in en veckobudget och automatisk transaktionskategorisering.
Andra funktioner som snart kommer att lanseras inkluderar förmågan för vänner och partners att dela utgifter och reglera skulder och personliga spar- och kreditprodukter med ”transparent prissättning.”

”Det finns en möjlighet på marknaden för företag som personanpassar sina finansiella tjänster,” säger Eli Daniel Keren, grundare och VD för P.F.C., i ett uttalande. ”Vi erbjuder en personlig, transparent och enkel bankupplevelse för våra kunder.”

Ewan MacLeod, chef för Digital Digital på Nordea tillägger: ”Vi är mycket glada över att ha P.F.C. i vår portfölj eftersom det ger en personlig digital lösning för kunderna. Vi ser investeringen som en stor möjlighet för oss att slå ihop och stödja P.F.C. i deras tillväxt. ”

Källa: https://techcrunch.com/2019/07/03/pfc-nordea/