P.F.C

P.F.C är en bankapp från Sverige, som är tänkt att konkurrera med alla andra bankappar och neobanker. ”P.F.C” står för ”Personal Finance Co.” och företaget backas bland annat av Nordea. Kontot inkluderar ett kostnadsfritt betalkort från Mastercard, som kan användas både virtuellt och fysiskt.

P.F.C. App

Appen hjälper dig få koll på din vardagsekonomi, där du enkelt kan sätta en budget, spärra kort, växla valuta, splitta notor och skicka pushnotiser. Alla köp kategoriseras automatiskt och ger dig en enkel överblick över ekonomin. Du kan ta ut upp till 3000 SEK/mån helt kostnadsfritt och dessutom slipper du alla extra avgifter och valutapåslag på köp utomlands.

Öppna konto hos P.F.C nu

Fördelar med P.F.C

 • Shoppa utomlands utan avgifter eller valutapåslag
 • Ta ut upp till 3000 SEK/mån utan kostnad (globalt)
 • Få 50 kr för varje vän du rekryterar
 • Företag baserat i Sverige
 • Kontot täcks av den statliga bankgarantin
 • Stöder Swish för överföringar
 • Personlig chattsupport direkt i appen
 • Automatiska sparfunktioner
 • Gruppbetalningar för gemensamma utgifter

Nackdelar med P.F.C

 • Inget stöd för Apple Pay
 • Inget stöd för Google Pay
 • Använder Mastercards växlingskurs

Mastercards växlingskurs är något högre än interbanks, vilket innebär att det är något dyrare att växla valutor via P.F.C. Det är ingen enorm skillnad, men kan ha en betydande inverkan om du växlar ofta eller stora summor.

P.F.C Kort

P.F.C erbjuder ett betalkort från Mastercard®, det är ett kontaktlöst debetkort som är helt utan kostnad. Du betalar ingenting för att öppna kontot eller beställa kortet och det har ingen månadskostnad. Du kan använda det fysiska P.F.C-kortet precis som vilket annat betalkort som helst, eller som ett virtuellt kort i appen.

P.F.C. Kort Mastercard

Beställ ett gratis P.F.C-kort nu!

P.F.C Avgifter

Det finns inte mycket att säga om avgifterna hos P.F.C. annat än att det inte finns några förrän du tar ut över 3 000 kr under en månad, vilket medför en uttagsavgift på 1,5%. P.F.C. erbjuder avgiftsfria uttag utomlands enligt Mastercards växlingskurs, utan valutapåslag.

Avgifter hos P.F.C
Startavgift0 kr
Fast avgift0 kr
Insättningsavgift0 kr
Uttagsavgift upp till 3000 kr / månad0 kr
Valutaavgift utomlands0 kr
Uttagsavgift efter gränsen är nådd1,5%

P.F.C. lägger inte till några extra avgifter eller valutapåslag när du använder ditt kort utomlands.

P.F.C. App – Funktioner

P.F.C.-appen har många fiffiga funktioner att erbjuda, som hjälper dig att hålla koll på din privatekonomi och dessutom låter dig gruppbetala tillsammans med vänner. Spärra kort, växla valuta, splitta notor och skicka pushnotiser med bankappen från P.F.C.

Automatisk kategorisering

Alla dina köp kategoriseras automatiskt, så att du får en tydlig bild av var dina pengar tar vägen. Skräddarsydda uppdateringar informerar dig om läget.

Grupper med delad ekonomi

Samla köp i en grupp, bjud in dina vänner, familjen, din partner eller dina kollegor för att se era gemensamma köp och vad ni är skyldiga varandra. Bli kvitt direkt i P.F.C-appen.

Personlig budget

Ställ in en budget för att följa dina inkomster och utgifter. Sätt upp mål och spara till drömresan.

Hantera ditt P.F.C.-kort

Det är enkelt att aktivera kortet, frysa kortet, beställa nya kort eller göra köp via appen.

Pushnotis på alla köp

Varje gång du handlar via P.F.C. får du en pushnotis i din smartphone.

Handla säkert med BankID och Swish

Du loggar in via BankID och kan sätta in pengar via Swish, pengarna går att använda direkt.

Support via appen

Behöver du hjälp med något? P.F.C. support finns tillgänglig direkt i appen.

Hur skaffar jag P.F.C?

För att komma igång är det bara att logga in med BankID och beställa ditt gratis P.F.C-kort direkt via appen. Kortet levereras till ditt hem inom 3-5 arbetsdagar.

Beställ ett gratis P.F.C-kort nu!

P.F.C. Insättningar

Sätt in pengar på ditt PFC-konto snabbt och lätt via Swish eller Plusgiro.

Säkerhet

P.F.C. är en väldig säker bankapp och håller samma standard som vanliga banker. Du loggar in säkert via BankID och sätter in pengar säkert via Swish. Pengarna ligger tekniskt sett hos Nordea, där de skyddas av den statliga insättningsgarantin.

Google Pay & Apple Pay

P.F.C har inget stöd för Google Pay eller Apple Pay (ännu). Enligt utvecklarna finns det planer på att lägga till stöd för Apple Pay i framtiden. Förhoppningsvis.

Omdöme och slutsats

Det råder inget tvivel om att P.F.C är en smidig, smart och användar bankapp. Den riktiga, viktiga frågan är om det är den bästa bankappen, eller om t.ex. N26 är bättre? När vi ställer exempelvis P.F.C vs. Revolut så är vinnaren solklar.

De största fördelarna med P.F.C är att kontot täcks av den statliga insättningsgarantin och att appen stöder Swish, men andra neobanker så som Revolut är också kostnadsfria och erbjuder många fler förmåner. Det är möjligt att P.F.C lyckas komma ikapp de andra FinTech-bolagens bankappar, men än så länge måste vi säga att Revolut är bättre.

P.F.C. Google Play omdöme

P.F.C. har fått 4,4/5 med över 4 700 omdömen i Google Play Store.

P.F.C. Apple App Store omdöme

P.F.C. har fått 4,7/5 med över 610 omdömen i Apple App Store.

P.F.C - Personal Finance Co.

Avgiftsfri shopping utomlands

Öppna konto