Betala räkningar med kort

Kan man betala räkningar med kreditkort? Ja, man kan betala både räkningar och fakturor med kreditkort!

Men varför? De flesta som söker en lösning vill helt enkelt ha mer tid på sig att betala en räkning eller faktura de inte har råd med just nu. Somliga försöker maximera förtjänsten genom att samla bonuspoäng. Andra vill delbetala för något som inte går att köpa på avbetalning. Läs mer om hur och varför man kan betala räkningar och fakturor med kreditkort.

Det finns många fördelar med att betala en räkning med kreditkort, men främst handlar det om att förlänga betalningstiden och/eller att samla bonuspoäng.

 Förläng betalningsperioden

Om du betalar en räkning eller faktura på kredit så skjuts betalningsperioden upp till kreditkortets betalningsdatum istället. Så länge du betalar krediträkningen i tid och kreditkortet inte har några övriga avgifter så har du fått en gratis förlängning på räkningen utan nackdelar. Om du dock missar att betala krediten i tid så blir du skyldig ränta på krediten och får betala mer.

 Delbetala räkningar

Det finns gott om fakturor och räkningar som inte går att delbetala direkt, men om du betalar dem med ett kreditkort så kan du delbetala krediten i efterhand. Tänk på att det uppstår en räntekostnad i så fall.

 Samla bonuspoäng eller få cashback

Kreditkort bjuder ofta på förmåner i form av bonuspoäng eller cashback, vilket innebär att allt du köper och betalar för ger dig en viss procentsats i bonus. Bonusen gäller alla köp som görs med kortet, inklusive när du betalar räkningar, så du kan få bonus på dina räkningar.

 Ekonomisk översikt

Genom att samla alla räkningar och fakturor i en kreditkortsfaktura blir det lätt att få en överblick över sin ekonomi.

Kredit på kredit?

Det går att betala kreditkortsräkningen med ett annat kreditkort och på så vis förlänga betalningsperioden en månad till, men på grund av risken är det inget vi kan rekommendera förutom i absoluta nödfall. Det är extremt viktigt att betala sina räkningar i tid för att slippa onödiga extrakostnader.

Tjänster för att betala räkningar med kort

Det finns dedikerade tjänster för att betala räkningar och fakturor med kreditkort, varav de bästa aktörerna på den svenska marknaden är Billhop och Betalo. Klarna kan också användas för att betala med kort, men är mer begränsat.

Billhop

Billhop

Billhop grundades 2011 som ett billigare alternativ till factoring (att sälja fakturor), med fokus på företag. Att betala fakturorna med kreditkort hjälper till att hantera likviditeten i firman effektivt. Naturligtvis kan även privatpersoner använda Billhop.

Billhop är en svensk betaltjänst där företag och privatpersoner kan betala räkningar med kreditkort.

Till Billhop.com

Betalo

Betalo

Betalo grundades också 2011 i Sverige, med fokus på mobila betalningar. Betalos app låter dig använda valfria bank- och kreditkort till att betala räkningar, göra banköverföringar, samt skicka pengar inom Sverige och utomlands.

Med Betalo kan du använda ditt kort för att enkelt betala räkningar och skicka pengar inom Sverige och till utlandet.

Till Betalo.com

Klarna

Klarna

Klarna-appen och Klarnakortet är skapade för smidigare shopping, men kan man betala räkningar och fakturor med Klarna? Kort sagt nej, det går inte att betala telefonräkningar, elräkningar och dylikt med Klarna. Däremot kan du köpa många saker på avbetalning via Klarna. Läs mer om Klarnas policies i vår recension.

Till Klarna.com